Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Patru migranti din Bangladesh retinuti…

Patru migranti din Bangladesh retinuti la frontiera moldo-română

Politistii de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Oancea au retinut 4 barbati din Bangladesh care au trecut ilegal frontiera R. Moldova cu Romania. La 01 aprilie, in jurul orei 19.20, politistii de frontiera, executând o misiunr specifică, au observat in zona de frontiera Vadeni patru persoane care nu-si justificau prezenta in zona.Ca urmare a declansarii actiunii tactice politienesti, la fata locului s-au deplasat politisti de frontiera din cadrul aceluiasi sector, care au depistat si retinut patru barbati care nu detineau documente de identitate. In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca acestia sunt patru cetateni din Bangladesh, cu varste cuprinse intre 18 si 25 ani, care au trecut ilegal frontiera din Republica Moldova in Romania, cu ajutorul unei barci, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei pentru a-şi găsi un loc de muncă.
Au fost informate în mod operativ autorităţile de graniţă vecine, iar evenimentul de trecere ilegală a frontierei de stat a fost cercetat împreună cu acestea.
Politistii de frontiera au intocmit celor patru barbati lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat.